Loading...

3 Tips om hondenpoep op te ruimen

Niemand vindt het leuk om hondenpoep op te ruimen. Het is smerig en het stinkt, maar het opruimen is een belangrijke taak voor jou als hond eigenaar. Honden ontlasting zorgt voor schadelijke micro-organismen die niet goed zijn voor het milieu en andere dieren. In de meeste plaatsen is het niet voor niets verplicht gesteld door de wet. Wij hebben enkele tips voor je uitgezocht die het wat dragelijker maken!

#1 - Gebruik in de avond een zaklamp

Als je vaak in de avond loopt met je hond of puppy, dan zul je weten hoe lastig het is om honden ontlasting terug te vinden! Gebruik niet de maan als enige verlichting, maar neem een zaklamp mee. Je kunt zo beter vinden waar het ligt en wordt het opruimen makkelijker.

#2 - Het juiste gereedschap

Iedereen heeft wel is boodschappentassen gebruikt om de poep op te ruimen. Dit werkt wel maar is natuurlijk niet het beste. Het beste middel is een poepschep en biologisch afbreekbare poepzakjes.

#3 - Maak het goed schoon

Honden ontlasting kan zeer veel parasieten bevatten, het is dus van belang dat de 'grote boodschap' goed wordt schoongemaakt. Met een geurverwijderaard zorg je er voor dat de geur wordt gemaskeerd. Gebruik een milieuvriendelijke desinfecterende spray om parasieten te doden. Dat het er schoon uitziet hoeft overigens niet te betekenen dat het daadwerkelijk schoon is!

Dit vind je misschien leuk

DepoDog Hondenpoepzakje H...
Bekijk €30.00
Poepzakjes - 60 st. - Com...
Bekijk €14.90
Extra Dikke Geparfumeerde...
Bekijk €11.95
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.