Loading...

Afghaanse Windhond

Zoals de naam al zegt komt de Afghaanse windhond uit Afghanistan, het wordt dan ook door de Afghanen als de nationale hond gezien. Het is jager die gebruik maakt van zijn zicht, niet van zijn reukvermogen. Hij heeft erg goede ogen, is zeer snel en heeft veel handige eigenschappen in zijn genen voor het jagen.

Hij heeft een prachtige lange en tegelijk ook dikke vacht, welke zorgt voor bescherming in koude gebieden (het kan in Afghanistan zeer warm en zeer koud worden) en tegen de zon in de woestijn. Doordat de poten voorzien zijn van een soort kussens kan deze windhond gemakkelijk over zowel rotsen als het hete zand lopen.

Hoe oud wordt een Afghaanse windhond

Een Afghaanse windhond kan wel 15 jaar oud worden, gemiddeld genomen worden ze 13 jaar.

Wat is het formaat van een Afghaanse windhond?

Een teefje kan rond de 65 centimeter hoog worden met een bijbehorend gewicht van ongeveer 25 kilogram. Een reu ongeveer 75 centimeter met een bijbehorend gewicht van ongeveer 30 kilogram.

Voor wie is een Afghaanse Windhond geschikt

De hond heeft een baasje nodig die van veel beweging houdt en zijn vacht goed kan verzorgen. Het is een dier waar je altijd op moet letten, hou hier rekening mee! Het is een hond die lastig af te richten is, maar ze zijn van zichzelf niet lastig.

Algemene informatie

De geschiedenis van de Afghaanse Windhond is terug te leiden naar de Egyptische Farao's. Het is een zeer oud ras en is afkomstig uit de groep van windhonden uit het midden-oosten. Ondanks de diepe wortels, komt het grootste gedeelte van de ontwikkeling van dit ras door nomadische stammen die ze gebruikten om op hazen en gazelle te jagen. Ze werden samen gebruikt met valken (vogels), die speciaal werden getraind om prooien uit grotten te halen. Zijn lange vacht beschermd de Afghaanse Windhond tegen het koude klimaat. Tot de jaren 70 was het een zeer populair ras, maar het is de afgelopen jaren sterk afgenomen in populariteit. De zijdezachte vacht beschermt tegen koude nachten op grote hoogtes. Ondanks het prachtige uiterlijk is de Afghaanse Windhond een echte jager. Hij is gefokt om te jagen in ruig terrein. De honden reageren over het algemeen slecht op het roepen door mensen, ze zijn erg terughoudend. Ze zijn schuchter tegenover vreemden en kunnen timide zijn. De vacht van de hond is goed te drogen met een waterblazer.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.