Loading...

Autogordel hond

Je zit zelf ook verplicht in de gordel, niet alleen op de voorstoelen maar ook op de achterbank. Voor honden en katten is deze verplichting niet aanwezig. In bijvoorbeeld het naast ons gelegen Duitsland is dit wel verplicht, je mag daar geen dieren meer los in de auto vervoeren.

Je wilt je ook niet voorstellen wat er gebeurd als je een ongeluk krijgt. Een hond zal met een gigantische kracht door de voorruit van je auto vliegen of bijvoorbeeld tegen jou of je kinderen aan.

Niet alleen gevaarlijk voor de hond zelf maar ook voor de inzittenden! Daarnaast kan een hond vaak vrij rondlopen als hij geen gordel draagt, dit maakt het ook gevaarlijk.

Naast de gordel systemen heb je een tuigje nodig waar je hond in zit. Er zijn diverse systemen, zo zijn er veilige oplossingen voor een hond waarbij het comfort hoger is.

Kofferbak

Als je een gordel hebt speciaal voor honden kun je deze vaak vastzetten in de achterbak van de auto. Je kunt deze gordel vaak vastmaken aan speciale ringen die in de auto zitten, de zogenoemde cargoringen. Hier kun je een haak aan vast maken.

Achterbank

Voor de achterbank kun je gebruik maken van de standaard aanwezige gordel systemen.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.