Loading...

Een hond/puppy nemen

In de top 10 van populairste huisdieren staat de hond al jaren zeer hoog. Dat vinden wij van Hondenspot niet zo raar! Het zijn leuke, vaak lieve en intelligente huisdieren die graag bij mensen zijn. Je kunt er mee wandelen, sporten en een band creëren met een hond is heel goed mogelijk.

Je moet echter wel goed voorbereid zijn op het nemen van een hond, het moet absoluut geen impulsaankoop zijn. Hier heb je niet alleen jezelf mee maar ook de hond. Wij hebben daarom dit artikel geschreven om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Honden (puppy) benodigdheden

Een hond in huis zorgt voor veel blijheid en geluk. Het zorgt echter ook voor de nodige voorbereidingen! Wat voor honden benodigdheden heb je nodig? Wij hebben een checklist gemaakt!

Is een hond iets voor mij?

Als je het idee hebt dat je een hond wil nemen, kun je het beste onze checklist doornemen om te zien of een hond überhaupt bij je past.

[ ] - Ik heb er tijd voor

Je hebt tijd nodig om een hond te kunnen verzorgen. Je moet de hond uitlaten, over het algemeen minimaal vier keer per dag. Niet alleen als het mooi weer is, maar ook als het sneeuwt, regent of heel erg warm is. Tweemaal daags hoor je de hond een langere wandeling te gunnen, het verschilt per hondenras hoeveel tijd je hier mee kwijt bent. De hond heeft daarnaast ook twee voeder momenten, wil graag spelen en je dient de hond regelmatig te wassen en te borstelen.

[ ] - Ik heb er de ruimte voor

Een hond heeft ruimte nodig. Gelukkig kan de hond over het algemeen vrij rondlopen in huis, waardoor de ruimte al snel voldoende is. Het is wel aan te raden om ook ruimte om het huis te hebben waar je lekker kunt wandelen met je hond, zeker als je niet de beschikking hebt over een auto.

[ ] - Mijn huisgenoten staan achter mijn keuze

Heb je huisgenoten? Dan is het raadzaam in goed overleg te gaan over de nieuw aan te schaffen hond. Hoe zou jij het vinden als je huisgenoot van de ene op de andere dag in 1x een huisdier in huis neemt? Het gehele huis moet achter de beslissing staan om een hond te nemen.

[ ] - Niemand in huis is allergisch

Er zijn heel veel mensen die allergisch zijn voor honden. Beter gezegd; ze zijn allergisch voor de huidschilfers van de hond. Vaak weten mensen wel dat ze allergisch zijn voor een hond. "Het komt vast wel goed" is een veelgehoorde uitspraak, maar daar willen wij je toch echt voor waarschuwen. Het wordt vaak nauwelijks beter en de kans bestaat dan dat de hond het huis alsnog moet verlaten. Dat zou toch jammer zijn, als je je al gehecht hebt aan de hond en de hond aan jou.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.