Loading...

Hond gestoken door wesp

Een wespensteek, je hebt deze zelf vermoedelijk wel eens gehad. Hoe zit dit echter bij honden?

Zoals je misschien wel weet zijn honden altijd in voor avontuur. Ook het jagen op insecten zoals wespen is iets wat een hond graag doet. Vaak wordt de hond, doordat deze met zijn snuit op de wesp afgaat, in zijn gezicht gestoken. Gelukkig heeft een hond vrijwel dezelfde bijwerkingen als jijzelf zou hebben en levert het wat irritatie en pijn op.

Heeft je hond het echter voorzien op een complete kolonie aan wespen en zijn deze daar, begrijpelijk, niet zo blij mee? Dan kan het gevaarlijk worden! Als de hond meerdere steken heeft kan het gif van de wespen wel degelijk gevaarlijk zijn. Breng in dat geval de hond naar de dierenarts.

In tegenstelling tot bijen kunnen wespen meerdere keren steken. Wespen gaan namelijk niet dood na een steek. Met name aan het einde van de zomer kunnen wespen redelijk snel steken. Alleen vrouwelijke wespen steken overigens! Voornamelijk bij de ingang van het nest zijn ze zeer fel.  

Het aller gevaarlijkste is dat de hond in de keel wordt gestoken. De zwelling kan er namelijk voor zorgen dat de luchtpijp niet voldoende open kan staan. Raadpleeg in dat geval altijd een dierenarts!

Hevige reactie

Is de hond allergisch of heeft deze een behoorlijk aantal steken? Dan kan er een hevige reactie optreden. De signalen kunnen ademhalingsproblemen, zwellingen en zwakte zijn. Heeft de hond een reactie als deze? Breng hem dan direct naar de dierenarts. Zit de angel er nog in? Gebruik dan een nagel of karton. Vermijd het gebruik van een pincet, je kan namelijk meer gif in de hond spuiten.

Wil je de pijn en jeuk wat verminderen? Gebruik dan een in theedoek gewikkeld icepack. De plek insmeren met een mengsel van water en soda kan ook verlichting bieden.    

Dit vind je misschien leuk

Pedigree Dentastix Medium...
Bekijk €23.99
Pedigree Dentastix Medium...
Bekijk €12.99
Petsnack Mix Bones - Hond...
Bekijk €24.95
Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.