Loading...

Huis voorbereiden op een puppy

Een puppy laten wennen aan je huis gaat beter als je vooraf je huis klaarmaakt voor de puppy. Hoe je de puppy ook in je hart en huis opneemt, wij hebben wat tips! Een puppy heeft, net als baby's, heel wat benodigdheden nodig! Wij hebben een checklist opgesteld om je te helpen:

Een puppy zorgt voor nieuwe uitdagingen als het gaat om schoonmaken van je huis. Ze kauwen op alles en slikken door wat ze in hun mond krijgen, zorg er dus voor dat de vloer altijd netjes schoon is. Je dient elektrische snoeren, internetkabels en dergelijke goed op te bergen en op goede hoogte weg te werken. Zorg er voor dat de puppy niet bij kaarsen, glazen en potten kan komen. Chocolade, druiven, vallen voor ongedierte en sigaretten zijn zeer schadelijk voor de hond. Zorg er dus voor dat deze niet in de buurt van de pup komen.

Je kunt kamers afschermen door gebruik te maken van deurhekjes. Maak hierbij nooit gebruik van accordeon stijl deurhekjes, deze zijn gevaarlijk! Kies een goed hek dat gemakkelijk te openen is voor jezelf, goed afschermt en je puppy beschermt tegen attributen die op de kamer gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken.

Hou er rekening mee dat honden ergens in willen kruipen. Dus je moet je gedrag aanpassen op de puppy. Zorg er voor dat je geen tassen, portemonnees, rugzakken en gemakkelijk te openen vuilnisbakken op de vloer hebt staan. Zorg er voor dat de trap niet door de pup te betreden is. Hou er ook rekening mee dat je hond zomaar in je wasmachine of droger kan klimmen als je deze niet goed afsluit.

Het thuisbrengen van een nieuwe puppy is een bijzondere en leuke dag, welke altijd in je geheugen zal blijven. Probeer tijdens de reis zo kalm mogelijk te blijven. Blijf tegen de hond praten de gehele reis. Het kan immers zeer stressvol zijn voor de hond als hij bij zijn nest en moeder wordt weggehaald.

De eerste weken

Neem hem, zeker in het begin, vaak mee uit wandelen en geef hem op vaste tijden eten. Stop de puppy in de bench, eventueel bij je op de (slaap)kamer. Een pluche hondenspeeltje doet het vaak ook goed. Kortom: een puppy in huis zorgt voor veel leuke uitdagingen!

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.