Loading...

Mag een hond Ibuprofen?

Je hond heeft pijn en jij wil er natuurlijk alles aan doen om dat weg te nemen. Het kan in je opkomen om ibuprofen aan je hond te geven, aangezien het zo goed bij mensen werkt. Maar is dit wel verstandig?

Je moet je hond nooit ibuprofen geven tegen pijn! Bij jou helpt het misschien voor gewrichtspijn, onstekingen en hoofdpijn, maar hij honden kan het grote problemen veroorzaken. Hoewel sommige mensen zweren bij een lage dosis ibuprofen voor honden, raden wij je met klem aan om je hond geen ibuprofen te geven.

Ibuprofen is een giftige stof wat kan leiden tot ernstige symptomen. Braken, diarree, buikpijn en eetlust bederving. Geef je de hond een te hoge dosis kan deze hier zelfs van overlijden.

NSAID medicijnen

De reden dat ibuprofen niet goed is voor honden is omdat het een NSAID is. De bekendste NSAID's zijn ibuprofen , diclofenac en naproxen . Ze worden soms onder een andere naam verkocht. NSAID's zijn pijnstillers met een ontstekingsremmende werking. NSAID is een afkorting voor de Engelse naam ‘Non Steroid Anti Inflammatory Drug’.

Deze stoffen werken doordat het enzym cyclooxygenase wordt geblokkeerd. Dit enzym is verantwoordelijk voor de afgifte van pijnsignalen. Tot dusver niks verschillend met mensen! Ibuprofen zal in sommige gevallen kunnen werken, maar de bijwerkingen zijn onvoorspelbaar!

De bijwerkingen kunnen onder andere zijn dat de bloedtoevoer naar de nieren afneemt en dat de darmen minder goed werken.

Op papier is ibuprofen niet eens zo schadelijk voor honden. Het gaat echter om de dosis die het hem doet. Ga hier niet mee expirimenteren! Ook al geef je een hond een tablet van 10mg, het kan ernstige complicaties opleveren.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.