Loading...

Mag een hond kaas?

Wij Nederlanders zijn er dol op! Maar mag je hond ook kaas eten?

hond die kaas wil eten

Niet alle honden kunnen kaas goed verteren. Vette kazen en kazen die kruiden bevatten kunnen schadelijk zijn voor je hond. Zeker als er bijvoorbeeld knoflook in zit. Kaas bevat, in tegenstelling tot melk, weinig lactose, echter kunnen ernstige gevallen van lactose-intolerantie ernstige bijwerkingen hebben. Heeft je hond kaas gegeten? Hou hem dan goed in de gaten en let op de symptomen van darmontsteking. Raadpleeg de dierenarts in geval van twijfel.

Sommige kazen zijn minder slecht dan anderen. Lichte kazen, zoals mozerella en cottage cheese, zijn minder schadelijk dan kazen met een hoog vetpercentage. Kies je voor kaas met een laag vet- en natriumgehalte dan heb je minder kans op een darmontsteking en/of obesitas.

Mag een hond kaas eten?

Het is niet aan te raden, zeker niet als de hond last heeft van lactose-intolerantie. In kleine hoeveelheden is het over het algemeen veilig voor de hond. Lees jezelf altijd goed in als je 'menselijk voedsel' aan je hond geeft.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.