Loading...

Tandenpoetsen Hond

Net als jijzelf, heeft je hond een gebit dat onderhouden moet worden. Zeker met de vele suikers die in hondensnacks en hondenvoer voorkomen. Door deze suikers ontstaat tandplak en eventueel ook tandsteen.

Tandplak bestaat uit een gigantische hoeveelheid bacteriën welke voor een ontsteking kunnen zorgen. Dit kan dan ook leiden in tandverlies als je niet oppast.

Slechte adem

De slechte adem van de hond wordt ook veroorzaakt door deze bacteriën, maar ook door onsteken tandvlees en andere onstekingen. Bacteriën zullen restjes eten omtoveren in een stinkende adem. Als je de tanden goed poetst zal de adem beter worden! Daarnaast kan het gebit van de hond stukken langer mee.

Tips voor tandenpoetsen hond

  • Zorg altijd dat het gebit van de hond goed schoon is, laat het gebit bijvoorbeeld controleren en reinigen door een dierenarts.
  • Zorg er voor dat je altijd een speciale honden tandenborstel en honden tandpasta gebruikt.
  • Poets elke dag, mocht je er niet aan toe komen koop dan speciale snacks die het gebit reinigen.
Pas op: Gebruik nooit tandpasta voor mensen, hierin zit fluoride wat giftig is voor de hond!

Stap 1

Je dient de tandenborstel eerst te reinigen met warm water, voeg wat tandpasta toe op de tandenborstel en geef de hond een klein puntje tandpasta. Zo went de hond aan de smaak.

Stap 2

Poets de voortanden van de hond.

Stap 3

Poets het gehele gebit.

Mondwater

Niet alleen geeft speciaal hondwater voor honden de hond een betere adem, ook vermindert het de kans op ontstekingen. Wij adviseren het mondwater altijd te gebruiken in combinatie met het tandenpoetsen, dit geeft een dubbele bescherming! Wij adviseren daarnaast om geen mondwater met alcohol en sodium lauryl sulfaat te kopen.

Voordelen mondwater

Doordat je op bepaalde plekken niet kan komen met een tandenbortel, blijven sommige delen van het gebit ongereinigd. Door middel van mondwater kun je het hele gebit van de hond reinigen. Dit verbetert de mondgezondheid en ook de kans op gaatjes en tandverlies. Bekijk het mondwater assortiment

Tandsteenkrabber

Naast de tandenborstel en mondwater is er ook de mogelijkheid om het gebit te reinigen met een speciale tandsteenkrabber. Pas hier mee op, je kan het gebit beschadigen als je dit niet goed doet! Verwijder tandsteen zo snel als mogelijk is. Zorg er voor dat je altijd van het tandvlees af schraapt, dus nooit naar het tandvlees toe. Daarnaast moet je het gebit nooit in één keer behandelen.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.