Loading...

Top 5 meest gemaakte fouten bij het opvoeden van een puppy

Iedereen maakt fouten bij het opvoeden van een puppy. Hoe je daar mee omgaat is echter het belangrijkste! Van je fouten kun je leren. Wij hebben voor je de 10 meest gemaakte fouten uitgezocht zodat jij die niet meer hoeft te maken.

#1 - De verkeerde hond kiezen

Tegewoordig moet alles direct, ergens over nadenken is er bijna niet meer bij. We leven in een tijd waarin retourneren zeer gemakkelijk is en de klant altijd koning is. Deze trend heeft zich helaas ook ingezet bij huisdieren, waaronder honden. Echter resulteert het retourneren dan in het naar het asiel brengen van de hond.

Ze zien alleen de hond en denken verder niet na. Welk en hoeveel voedsel heeft een hond nodig, wat zijn bekende ziekten, hoe gedragen ze zich bij andere mensen en vele andere zaken worden vergeten. Ze weten niet hoe ze om moeten gaan met het blafgedrag van de honden en kiezen dan als lapmiddel voor een anti-blafband. De meeste raseigenschappen zijn bekend, zoek daar je hond op uit en niet op de looks van de hond!

#2 - De hond bij een malafide verkoper kopen

Veel mensen weten dat broodfokkers puur bezig zijn voor hun eigen financiele gewin. Ze denken niet aan het welzijn van de honden en van de plekken waar deze honden geplaatst worden. Je moet de verkoper goed controleren en uitzoeken of de fokker handelt met goede bedoelingen. Zoek een rasspecifieke fokker op die ervaring heeft met het type ras en ook interesse toont in de plek waar de puppy terecht komt.

#3 - Direct gebruiken van een rollijn

Het is natuurlijk makkelijk, een rollijn. Je geeft je hond veel bewegingsvrijheid wanneer dat kan. Het is echter aan te raden om niet direct met een rollijn te beginnen omdat je hond dan altijd gaat trekken. Trekken kan zeer gevaarlijk zijn, je kunt de zenuwen afknellen. Daarnaast kan het schade opleveren aan zowel schildklier, bloedvaten en zenuwen.

#4 - Het niet goed africhten van de hond

Zorg er voor dat je de hond liefdevol duidelijk maakt wat de grenzen zijn. Als je dit niet doet dan kan je de controle snel kwijtraken over je hond.

Socialiceer je puppy met andere honden zodra deze immuniteit heeft opgebouwd tegen onder andere het parvovirus.

Neem je puppy pas mee naar een drukbezocht park tot deze volwassen is. Je wilt geen jeugd trauma bij je hond door een andere hond.

Zorg er voor dat je hond goed weet wat hij moet doen in verkeerssituaties

Straf de hond niet als deze iets verkeerd doet, dit zorgt de volgende keer voor angst! De kans dat de hond terugkomt als hij wat fout heeft gedaan wordt minder als hij weet dat hij gestraft wordt.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.