Loading...

Wat is een hondenverzekering en waarom zou je het moeten nemen?

________________

In Nederland is het door de overheid verplicht gesteld om een verzekering af te sluiten voor je auto. Het is daarentegen niet verplicht om een hondenverzekering te nemen als je de eigenaar van een hond bent. Alsnog kiezen steeds meer mensen er wel voor om zo’n verzekering te nemen. Natuurlijk vergeten ze het dierenverzekering vergelijken hierbij niet, want je wilt logischerwijs niet te veel betalen. 

Mogelijk ben jij ook de eigenaar van een hond maar weet je helemaal niet wat een hondenverzekering is. Eigenlijk zit het hem al in de naam, wat het is een verzekering voor onze viervoeters. Ja, dat had je vast al verwacht. Je kunt een hondenverzekering afsluiten omdat een hond natuurlijk gewond kan raken, een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Met name bij honden is dit het geval. Ze houden er natuurlijk van om te spelen en te ravotten, dus zou het mis kunnen gaan. Een hond kan natuurlijk ook ziek worden. Je kunt dan een hondenverzekering gebruiken zodat de hoge rekeningen van de dierenarts gedekt worden door de verzekeraar. Het lijkt dan ook heel erg op een ziektekostenverzekering. Over het algemeen is een verzekering voor je hond opgebouwd uit een paar pakketten, terwijl je ook eventuele aanvullende verzekeringen kunt toevoegen.

Het is aan te raden om een hondenverzekering af te sluiten aangezien de medische kosten en ingrepen voor honden verbazingwekkend hoog zijn. Bovendien zijn deze kosten in de laatste jaren gestegen. Als je hond zorg nodig heeft dan kunnen de kosten dus behoorlijk oplopen, terwijl je hier mogelijk helemaal niet op voorbereid bent. Laten we als voorbeeld een castratie of sterilisatie van je hond nemen. Dit kost toch al snel 200 euro, wat nog relatief weinig is. Als je herder een fractuur heeft in zijn/haar achterpoot dan zul je zo goed als twee duizend euro moeten betalen. Dit zijn voorbeelden van eenmalige kosten, maar het kan ook zo zijn dat jouw viervoeter een chronische ziekte heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan suikerziekte of een allergie. De kosten zullen dan flink oplopen.

Een hondenverzekering heeft natuurlijk een aantal voor- en nadelen. Laten we beginnen met de pluspunten van een verzekering voor de lieve viervoeters. Het belangrijkste voordeel is logischerwijs dat de medische zorg van je hond gedekt wordt door de verzekeraar. Zodoende kun je de kosten wat meer verspreiden waardoor je niet in één maal op hoeft te draaien voor de rekening van de bedrijfsarts. Daarnaast kan een hondenverzekering ook de kosten die relatief laag zijn maar telkens terugkeren dekken. Voorbeelden hiervan zijn vaccinaties en medicijnen. Dit moet overigens wel onderdeel zijn van het pakket dat je hebt genomen, anders is dit niet mogelijk. Een hondenverzekering geeft je bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor goede en zelfs specialistische zorg als je hond dit nodig heeft. 

 

We stappen nu over naar de nadelen van een verzekering voor je viervoeter, want die zijn er ook zeker. Zo is een minpunt van een hondenverzekering de premies. Die kunnen namelijk hoog oplopen. Met name als de hond al op leeftijd is zul je dit terugzien in je maandelijkse kosten. Er zijn zelfs aanbieders die je hond niet aan zullen nemen omdat hij een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Overigens zal ook de ras van je hond effect hebben op de hoogte van de premie. Daarnaast is de dekking van de hondenverzekering niet volledig. Verzekeraars hebben namelijk een maximale vergoeding dat ze per jaar gebruiken. Ook werken ze met een eigen bijdrage. Dit zal berekend worden met een vast bedrag, maar kan tevens met een percentage van de kosten. Het laatste nadeel is dat niet alles zal worden vergoed door de verzekeraar. 

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.