Loading...

Politie pakt puppyhandelaar op in Friesland

De Nederlandse politie heeft deze ochtend een man van twintig aangehouden in de Friese plaats Drachten. Dit in verband met verboden puppyhandel.

Deze man verkocht zieke puppy's vanuit een loods in Holwerd en vervalste hierbij diverse papieren. Daarnaast zijn er 23 dode pups gevonden in de vrieskist van de man. De pups werden aangeboden via de website Marktplaats. Veelal kwamen de kopers er na de aankoop pas achter dat de bijgeleverde documenten vervalst waren. Er stierven meerdere van deze puppy's aan de ziekte 'Parvo'. De hondjes waren niet ingeënt en een substantieel aantal van deze honden kwam uit oost-europa. Er zijn enkele aangiftes gekomen tegen deze man. De politie zal de zaak dan ook verder onderzoeken.

Parvo

Parvo is een zeer besmettelijke en zeer ernstige ziekte die bij honden kan voorkomen. Er is een zeer aggresieve behandeling nodig om ook maar een kans te hebben op overleven. Door de stress die de honden ervaren tijdens het transport en de slechte leefomstandigheden, wordt de hond gevoeliger voor de ziekte omdat het immuunsysteem verslechtert is. De honden die tijdens de inspectie zijn meegenomen verkeren in slechte toestand, het is niet zeker of deze het gaan overleven.

Puppyhandel

Er kan veel geld worden verdient met de illigale handel in honden. Gemiddeld brengt een pup tussen de 400 en 500 euro op. Vaak worden de puppy's naar Nederland gehaald zonder de moederhond mee te nemen. Hier in Nederland worden vervolgens documenten vervalst om zo meer geld voor de pups te kunnen krijgen.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.